MENÜMENÜ
 
 
Engelli rampası için süre uzatılmalı
Engelli rampası için süre uzatılmalı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanımız Niyazi Göger, pandemi sürecinde zarar etmelerine rağmen kesintisiz hizmet vermeye devam eden toplu taşıma esnafının engelli rampası takılması zorunluluğu konusunda süre uzatımı beklediğini söyledi.

Adana ESOB Başkanımız Niyazi Göger, kent içinde hizmet veren Özel Halk Otobüsleri, dolmuş ve minibüsler ile merkeze uzak ilçelere yolcu taşıyan minibüs ve dolmuşlara engelli rampası takılması zorunluluğu konusuyla ilgili esnafın taleplerini görüşmek üzere AK Parti İl Başkanı Mehmet Ay'ı ziyaret etti.

Ziyarette, 5378 Sayılı Engelliler Hakkındaki Kanunun geçici 3. Maddesinde yapılan düzenlemeyle toplu taşıma araçlarının engelliler için uygun hale getirilmesinin zorunlu kılındığını, aksi taktirde yolcu taşıma hizmeti için yetki belgesi, izin ve çalışma ruhsatı verilemeyeceğini hatırlatan Başkanımız Niyazi Göger, kanun gereği toplu taşıma araçlarına engelli rampası takılması için tanınan sürenin Temmuz ayında bittiğini dile getirdi.

Sürenin sona ermesiyle birlikte belediyelerin denetimlerini sıklaştırdığını, rampa bulunmayan araç sahiplerine en kısa sürede rampa takmalarını, aksi halde çalışmalarına müsaade edilmeyeceği yönünde uyarı yapıldığını belirten Başkanımız Niyazi Göger, "Toplu taşıma esnafımız pandemi döneminde ekonomik anlamda büyük sıkıntılar yaşadı. Buna rağmen, vatandaşın mağdur olmaması, ulaşımın aksamadan devam etmesi için ceplerinden harcayarak çalışmaya devam ettiler. Normalleşmeyle birlikte tam işler açıldı derken bu kez de engelli rampası takma zorunluluğu için tanınan sürenin sona ermesinden kaynaklı sıkıntılar baş göstermeye başladı. Pandemi döneminde fedakarlık yaparak üzerine düşen görevi yerine getiren toplu taşıma esnafımız şuan için ciddi bir maliyeti bulunan engelli rampasını takacak durumda değil. Konuyu AK Parti İl Başkanımız Mehmet Ay'la görüştük. Daha önceki görüşmelerimizde de ilettiğimiz üzere esnafımızın süre uzatımı talep ettiğini, belediyelerden de bu konuda esneklik beklediğini söyledik. Kendisi de konuya hassasiyetle yaklaştı. Yeni bir süre uzatımı için bakanlık düzeyinde görüşmelerin yapıldığını ve yapılmaya devam ettiğini dile getirdi. İnanıyoruz ki AK Parti İl başkanımız Mehmet Ay'ın desteği ve sorunun çözümü noktasında üst düzey yetkili isimlerle yapacağı görüşmeler neticesinde toplu taşıma esnafımızın beklediği müjde en kısa sürede Ankara'dan gelecek ve engelli  rampası takılması için esnafımıza ek bir süre tanınacaktır. Toplu taşıma esnafımız için büyük bir sorun teşkil eden engelli rampası sorununun çözüme kavuşması için hassasiyet gösteren AK Parti İl Başkanımız Mehmet Ay'a verdiği destekler ve yaklaşımı için esnafımız adına teşekkür ediyorum " dedi.

ADANAESOB | Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği | Copyright © 2020