MENÜMENÜ
 
 
Belediyeler yerel esnafı desteklemeli
Belediyeler yerel esnafı desteklemeli

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanımız Niyazi Göger, küçük esnaf ve sanatkarın, Türkiye'nin bir çok şehrinde olduğu gibi Adana'da da belediyelerden destek beklediklerini söyledi.

Adana Büyükşehir Belediye Meclisi'nin AK Partili üyeleri Ozan Gülaçtı, Vedat Gündoğan ve MHP'li üyeleri Hacı Ali Yaşar, Vedat Özder, Mustafa Bayar ve Cemal Demirdağ, Birlik Başkanımız Niyazi Göger'e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Samimi bir havada gerçekleşen ziyarette, esnaf ve sanatkarlarımızın genel durumu, esnafın yerel yönetimlerden beklentileri ve Adana gündemi üzerine görüş alışverişi yapıldı.

Birlik Başkanımız Niyazi Göger, esnaf ve sanatkarın ülke ekonomisi kadar kent ekonomisi için de büyük bir öneme sahip olduğuna dikkati çekerek, "Üretim ve istihdama katkısı, yerli ve milli yapısı, birleştirici, bütünleştirici özelliği ile hem ekonomik hem de sosyal anlamda ülkemizin en önemli değerlerinden olan esnaf ve sanatkarımız, esnek yapısı, çalışma biçimi ve sağladığı iş imkanlarıyla da bölgesel kalkınmanın en önemli lokomotiflerinden birisi konumundadır. Kısacası ülkemizin kalkınmasının ilk adımı yerel kalkınmadır. Yerel kalkınma ise, küçük esnaf ve işletmelerin kalkınması ile mümkün olur" dedi.

Küçük esnafın kalkınması ve desteklenmesinin merkezi idare kadar yerel yönetimlerin de görev ve sorumlulukları arasında yer aldığının altını çizen Birlik Başkanımız Niyazi Göger, "Esnaf ve sanatkar bir kentin ekonomik gücünün simgesidir. Esnafımızın kazanması demek, kentimizin, hemşehrilerimizin kazanması demektir. Bu nedenle yerel yönetimlerin önceliği kendi esnaf ve sanatkarına destek vermek, kalkınmasına öncülük etmek olmalıdır" diye konuştu.

 

BELEDİYELER ÖRNEK OLMALI

Adana'da esnaf ve sanatkarın en büyük sıkıntılarından bir tanesinin kayıt dışı kaynaklı haksız rekabet olduğuna vurgu yapan Birlik Başkanımız Niyazi Göger, "Kayıt dışı ile mücadelede belediyelerimize büyük görev düşüyor. Yapılacak düzenli denetimlerle kayıt dışının önüne geçebiliriz. Bu konuda Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak belediyelerimizle ortak çalışmaya hazırız. İkinci bir husus ise  kent merkezine açılan AVM'ler ve zincir marketler. Son yıllarda sayıları iyice artan AVM ve zincir marketler karşısında esnaf ve sanatkarımız varlık mücadelesi veriyor. Belediyeler elbette bu soruna köklü bir çözüm üretemez. Ancak yeni alışveriş merkezleri ve zincir marketlere açılma izni verilmeden önce bizlerin görüşüne başvurulabilir. Bu konuda belediyelerden, yasalar çerçevesinde esnafın da çıkarları gözetilerek hareket etmelerini bekliyoruz" diye konuştu

Başkanımız Niyazi Göger, belediyelerin sağlayacağı maddi desteğin yanında toplumda yerel esnaf ve sanatkardan alışveriş yapma kültürünün yerleşmesine de öncülük etmesi gerektiğine dikkati çekerek, "Türkiye'de farklı illerde bunun güzel örneklerini görüyoruz. Bir çok şehirde belediyeler ihtiyaçlarını yerel işletmelerden karşılayarak hem esnafına destek oluyor hem de vatandaşları alışverişlerini esnaftan yapmaya teşvik ediyor. Başka şehirlerde sergilenen bu dayanışma örneğini Adana'daki belediyelerimizden de bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

Büyükşehir Belediyesi'nin AK Parti'li ve MHP'li meclis üyeleri de esnaf ve sanatkarın Adana için öneminin bilincinde olduklarını dile getirerek, her konuda destek vermeye hazır olduklarını ifade ettiler.

Fotoğraf Galerisi

ADANAESOB | Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği | Copyright © 2020