MENÜMENÜ
 
 
ESNAF KREDÄ°YE DAHA KOLAY ULAÅžACAK
ESNAF KREDÄ°YE DAHA KOLAY ULAÅžACAK

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları BirliÄŸi (Adana ESOB) BaÅŸkanımız Niyazi Göger’in giriÅŸimleriyle Adana ESOB uhdesinde hizmet verecek olan S.S. AHÄ° Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifi’nin (ESKKK) kuruluÅŸu Ticaret Bakanlığı tarafından onandı.

Adana ESOB BaÅŸkanımız Niyazi Göger, AHÄ° ESKKK’nın 20 Åžubat pazartesi günü itibarı ile esnaf ve sanatkarlardan kredi baÅŸvurularını almaya baÅŸladığını söyledi.

Adana ESOB BaÅŸkanımız Niyazi Göger, esnaf ve sanatkarın en önemli finans kaynaklarının başında kredi kefalet kooperatiflerinin geldiÄŸine dikkati çekerek, kentteki kooperatiflerin artan taleplere yetiÅŸmede yetersiz kalması üzerine yeni bir kooperatif kurma kararı aldıklarını söyledi.

Yeterli yasal üye sayısına ulaşılmasının akabinde Ticaret Bakanlığı ile gerekli yazışmaların yapılarak kuruluÅŸ çalışmalarına baÅŸlandığını hatırlatan Birlik BaÅŸkanımız Niyazi Göger, “Yapılan incelemeler neticesinde Ticaret Bakanlığımız S.S. AHÄ° Esnaf ve Sanatkar Kredi Kefalet Kooperatifinin kuruluÅŸuna onay verdi. Kooperatifimiz 20 Åžubat 2023 pazartesi günü itibarı ile esnaf ve sanatkarlarımızın kredi baÅŸvurularını almaya baÅŸladı” dedi.

AHÄ° ESKKK’nın faaliyetlerine baÅŸlamasıyla birlikte BirliÄŸe kayıtlı esnaf ve sanatkarın krediye ulaşımının kolaylaÅŸacağına dikkati çeken BaÅŸkanımız Niyazi Göger, “Pandemi dönemi sonrasında piyasaların rotasına girmeye baÅŸlamasıyla birlikte iÅŸini büyütmek, çağın koÅŸullarına uygun yeniden yapılanmaya giren esnaf ve sanatkarlarımızın devletimizin esnafımıza sunduÄŸu düÅŸük faizli krediye talebi arttı. Hali hazırdaki kooperatiflerin artan talep karşısında ihtiyaca yetiÅŸememesi üzerine yeni bir kooperatif kurulma zorunluluÄŸu hasıl oldu. Esnafın Adana’daki en üst temsilcisi olarak bu duruma kayıtsız kalamazdık. Yeni kooperatif kurulması için çalışmalarımıza ivedilikle baÅŸladık. KuruluÅŸla ilgili tüm yasal yükümlülüklerimizi yerine getirerek Ticaret Bakanlığımızdan kooperatifimizin kuruluÅŸ onayını aldık. 5 Mart 2023’te gerçekleÅŸtireceÄŸimiz genel kurul ile süreci tamamlayacağız”diye konuÅŸtu.

AHÄ° ESKKK’nın Adana’da esnaf ve sanatkarlarımızın en önemli finans kuruluÅŸlarından birisi olacağına dikkati çeken Birlik BaÅŸkanımız Niyazi Göger, “Esnaf ve sanatkarlarımız açısından son derece önemli olan AHÄ° ESKKK’nın Adana’ya kazandırmamızda bizlerden desteÄŸini esirgemeyen baÅŸta CumhurbaÅŸkanımız Sayın Recep Tayyip ErdoÄŸan’a, Bakanımız Sayın Ömer Çelik’e, Ticaret Bakanımız Sayın Mehmet MuÅŸ’a, TESKOMB Genel BaÅŸkanımızmız Sayın Abdulkadir Akgül’e, Ticaret Bakanlığı Esnaf, Sanatkar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüz Sayın Necmettin Erkan ve tüm emeÄŸi geçenlere esnaf ve sanatkarlarımız adına teÅŸekkür ediyorum. AHÄ° ESKKK, her zaman esnaf ve sanatkarımızın yanında olacak ve gerçekleÅŸtirdiÄŸi çalışmalarla Adana’nın yüz akı kurumlar arasına ismini yazdıracaktır. Bu vesileyle AHÄ° ESKKK’nın, ortaklarımıza, esnaf ve sanatkarlarımıza, ilimize hayırlara vesile olmasını diliyor, tüm ortaklarımızı 5 Mart’ta yapacağımız genel kurulumuza katılmaya davet ediyorum” ifadelerini kullandı.

ADANAESOB | Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği | Copyright © 2020