MENÜMENÜ
 
 
Bayram bir ve beraber olmaktır
Bayram bir ve beraber olmaktır

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanımız Niyazi Göger, bayramların birlik, beraberlik ve paylaşmak anlamına geldiğini söyledi.

Kurban Bayramı vesilesiyle gerçekleştirilen, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin geleneksel bayramlaşma töreni Birlik Başkanımız Niyazi Göger’in ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Katılımın yoğun olduğu ve birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği bayramlaşma töreninde konuşan Başkanımız Niyazi Göger, bayramların kardeşlik duygularımızın pekiştiği, paylaşmanın, mutluluk ve huzurunun yaşandığı, bizi biz yapan değerlerin bir kez daha hatırlandığı müstesna günler olduğuna vurgu yaptı.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nin merkezde ve ilçelerde hizmet veren 79 odasıyla, oda başkanlarıyla, yöneticileriyle ve 55 bine yaklaşan aktif üyesiyle büyük bir aile olduğuna işaret eden Başkanımız Niyazi Göger, “Gerek temsil ettiğimiz kitle, gerekse toplam ticari hacmimiz ve istihdama katkımızla bölgemizin en büyük mesleki kuruluşuyuz. Yakaladığımız birlik, beraberlik ve kardeşlik ortamı sayesinde sahip olduğumuz gücü esnaf ve sanatkarlarımıza hizmet için harcadık ve harcamaya da devam ediyoruz. Ceyhan'daki esnaf odalarımızı tek çatı altında toplamak üzere yaptığımız girişimler neticesinde mülkiyeti Milli Emlak'a ait olan ve atıl durumdaki eski ilçe emniyet binasının Birliğimize tahsisini gerçekleştirdik. Tadilatını kısa sürede tamamlayarak Ceyhanlı esnaflarımıza yakışır şekilde hizmete açacağız. Adana için de güzel projelerimiz var. İnşallah en kısa zamanda bunların müjdesini de sizlerle paylaşacağım” dedi.

Bayramlaşmada gündeme ilişkin konular da ele alındı. Pandemi döneminde uygulanan kısıtlamalardan en fazla etkilenen kesimin esnaf ve sanatkarlarımızın olduğuna dikkati çeken Başkanımız Niyazi Göger, “1 Temmuzda başlayan normalleşme süreciyle esnaf ve sanatkarlarımızın işleri hareketlendi. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen son günlerde artan vaka sayıları gösteriyor ki tedbirlere uyma konusunda bir rehavet söz konusu. Bu sürecin aleyhimize dönmemesi için dikkatli ve temkinli davranmalıyız. Salgınla mücadelenin en etkili yönteminin aşı olduğu bilinciyle hareket etmeli ve toplumsal bağışıklığın sağlanması için mutlaka aşı yaptırmalıyız. Aşı yaptırmış olsak bile maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzere tedbirlerde hassasiyetle riayet etmeliyiz. Tedbiri elden bırakmaz, kurallara uyma konusunda yeterince hassas davranırsak salgınla mücadeleden başarıyla çıkarız” ifadelerini kullandı.

ADANAESOB | Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği | Copyright © 2020