MENÜMENÜ
 
 
Destek Başvuruları başladı
Destek Başvuruları başladı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanımız Niyazi Göger, pandemiden zarar gören esnafa verilecek hibe desteği başvurularının 25 Mayıs’ta başlayacağını söyledi. Başkan Niyazi Bir ay sürecek olan başvuruların,  e-devlet üzerinden alınacağını belirten Başkan Göger, şartları uyan tüm esnafa destekten faydalanmaları uyarısında bulundu.

Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı Covid-19 salgınından zarar gören esnafa tek seferde iki ayrı grup halinde verilecek hibe desteği başvuruları 25 Mayıs’ta başlıyor. Başvurular bir ay boyunca e-devlet üzerinden yapılabilecek.

5-3 bin lira şeklinde yapılacak hibe desteği hakkında açıklamalarda bulunan Adana ESOB Başkanımız Niyazi Göger, hibe desteğinden 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabileceğini söyledi.

Tek seferde iki grup halinde verilecek desteğin pandemi döneminde faaliyetlerini geçici süreliğine durdurmak zorunda kalan esnaf ve sanatkar için önemli bir kaynak sağlayacağını belirten Başkanımız Niyazi Göger, şartları uyan tüm esnaf ve sanatkara hibe desteklerden faydalanmaları çağrısında bulundu.

Sağlanan destekler nedeniyle başta Cumhurbaşkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, bakanlarımıza, Esnaf, Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürümüz ile emeği geçenlere esnaf adına teşekkür eden Başkanımız Niyazi Göger, esnafa yönelik ayrıca mevcutta devam eden 4 ay için 1.000’er lira gelir kaybı desteği ve büyükşehirde 750 lira, diğer şehirlerde de 500 lira olmak üzere kira desteğinin bulunduğunu da hatırlatarak, “Salgın döneminin ekonomik etkilerini en aza indirgemek adına alınan tüm bu tedbirler ve verilen destekler esnaf ve sanatkarlar camiamızda olumlu karşılık buluyor. Sağlanan bu destekler salgın sonuna kadar kapsamı genişletilerek devam edecektir. Özellikle devletimizin sağlayacağı faizsiz kredi ya da düşük faizli uzun vadeli krediler esnafımızın pandemi dönemi sonrası toparlanma sürecinde can suyu olacaktır” dedi.

 

DESTEK BAŞVURU TAKVİMİ:

 

Öte yandan Ticaret Bakanlığımız  destekler için başvuru takvimini açıkladı;

Bakanlığımızın açıklamasına göre, Hibe desteğinden 17 Mayıs 2021 tarihinden itibaren gelir vergisi mükellefiyeti olan esnaf ve sanatkarlar ile gerçek kişi tacirler kazançlarına esas faaliyet konuları üzerinden yararlanabilecektir.
Söz konusu desteğe sadece 17 Mayıs 2021 tarihindeki vergi kayıtları esas alınarak belirlenen ve destek şartlarını taşıyan vatandaşlarımızın başvurusu kabul edilecektir.
Başvurular yalnızca e-Devlet  (turkiye.gov.tr) üzerinden alınacaktır.
Destek başvuruları 25 Mayıs 2021 Salı günü başlayacak olup 30 gün süre ile (23 Haziran 2021 Çarşamba günü 23:59’a kadar) devam edecektir.
Online başvuruda yaşanabilecek yoğunluğun, hizmete erişime engel olmasını önlemek için, TC Kimlik Numarasının son hanesine göre aşağıdaki gibi başvuru alınacaktır;

0 olan vatandaşlar 25 Mayıs 2021 Salı günü,

2 olan vatandaşlar 26 Mayıs 2021 Çarşamba günü,

4 olan vatandaşlar 27 Mayıs 2021 Perşembe günü,

6 olan vatandaşlar 28 Mayıs 2021 Cuma günü,

8 olan vatandaşlar 29 Mayıs 2021 Cumartesi günü,

30 Mayıs - 23 Haziran 2021 tarihleri arasında tüm vatandaşlar başvurabilecektir.

Başvuruya ilişkin tüm süreçler turkiye.gov.tr adresi üzerinden e-Devlet Kapısı aracılığı ile yürütülecektir.

 

ADANAESOB | Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği | Copyright © 2020