MENÜMENÜ
 
 
Pandemiyle mücadeleyi birlikte başaracağız
Pandemiyle mücadeleyi birlikte başaracağız

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) Başkanımız Niyazi Göger, Covid-19’la mücadelenin, Devletimizin aldığı tedbirler ve sağlık ordumuzun gösterdiği çabanın yanı sıra toplumun tüm katmanlarının üzerine düşen görevi eksiksiz yerine getirmesiyle başarıya ulaşacağını ifade etti.

Birlik Başkanımız Niyazi Göger’i ziyaret eden Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü Şube Müdürleri Hatice Alemdaroğlu ve Metin Oğuz, pandemiyle mücadele kapsamında toplu taşıma araçlarına yönelik yürütülen denetimler hakkında bilgi verdiler.

Denetimlerin Sanayi ve Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü personelleri, Emniyet ve Büyükşehir Belediyesi personellerinden oluşturulan ekipler tarafından gerçekleştirildiğini dile getiren Alemdaroğlu ve Oğuz, denetimlerde toplu taşımada Covid-19’la mücadele kurallarına uyulup uyulmadığı kontrol edilirken, toplumsal duyarlılığı arttırmaya yönelik çalışmalar gerçekleştirdiklerini, kural ihlallerinde vatandaşları sorumlu davranmaya devam ettiklerini kaydettiler.

Konuyla ilgili açıklama yapan Birlik Başkanımız Niyazi Göger de pandemiyle mücadelede toplumsal duyarlılık vurgusu yaptı.

Covid-19’la mücadelede Devletimizin aldığı tedbirler ve sağlık ordumuzun gösterdiği çabanın heba olmaması için toplumun her bir ferdine önemli görevler düştüğüne işaret eden Başkanımız Niyazi Göger, “Normalleşme sürecinde tedbirlerin esnetilmesinin ardından maalesef vatandaşlarımızın bir kesiminin rehavete kapıldığını üzülerek gözlemliyoruz. Bu durumun doğal sonucu olarak vaka sayıları artışa geçti. Korkarız ki böyle devam etmesi halinde devletimiz daha sıkı tedbirler almak zorunda kalacaktır. Bu nedenle hem esnaf ve sanatkarlarımıza hem de vatandaşlarımıza önemli avantajlar sağlayan normalleşme döneminde elde ettiğimiz kazanımları kaybetmemek için daha dikkatli ve temkinli davranmalıyız. Maske, mesafe ve hijyen başta olmak üzere pandemiyle mücadele kurallarını itinayla uygulamalıyız” dedi.

Toplu taşıma esnafımıza yönelik alınan tedbirler hakkında da açıklamalarda bulunan Başkanımız Niyazi Göger, “Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olarak pandemi döneminin başında toplu taşıma araçlarına yönelik dezenfekte çalışmalarını başlattık. Bu çalışmalar düzenli olarak devam ediyor. Ayrıca toplu taşıma esnafımızı pandemi kurallarına uymaları konusunda sık sık uyarıyoruz. Toplu taşıma esnafımız da bu konuda üzerine düşen gayret ve çabayı gösteriyor. İnanıyorum ki devlet ve millet olarak el ele verip bu salgının üstesinden birlikte geleceğiz” ifadelerini kullandı.

ADANAESOB | Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği | Copyright © 2020