MENÜMENÜ
 
 
Mesleki Eğitim öğrencilerine hijyen kiti dağıtıldı
Mesleki Eğitim öğrencilerine hijyen kiti dağıtıldı

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) tarafından, Mesleki Eğitim Merkezlerinde eğitim gören öğrencilere, içerisinde maske, dezenfektan ve temel temizlik malzemelerinin bulunduğu hijyen kiti dağıtımı gerçekleştirildi.

Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin pandemi dönemi başından itibaren başlattığı hijyen seferberliği hız kesmeden devam ediyor. Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'nin, Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) ve UNICEF'le ortaklaşa hayata geçirdiği proje çerçevesinde hazırlanan hijyen kitlerinin dağıtımı geçtiğimiz günlerde Birlik Başkanımız Niyazi Göger tarafından bizzat başlatılmıştı. Bu kapsamda Çukurova Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören öğrencilerle bir araya gelen Birlik Başkanımız Niyazi Göger, hijyen kitlerini teslim ettiği törende, mesleki gelişimde eğitim ve öğretimin önemine dikkat çekerek, geleceğin esnaf ve sanatkar adaylarına mesleki yaşamlarında kendilerine rehber olacak tavsiye niteliğinde nasihatlerde de bulunmuştu.

Birliğimizin başlattığı hijyen seferberliği kapsamında bu kez de Seyhan Mesleki Eğitim Merkezi ve Yüreğir Mesleki Eğitim Merkezi'nde eğitim gören çıraklara, Birlik Yönetim Kurulu üyelerimiz İlhami Uygunsözlü, Hacı Emin Ünal ve Genel Sekreterimiz Hatice Yıldız tarafından hijyen kiti dağıtımı yapıldı.

Birlik Başkanımız Niyazi Göger, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğimizin bir yandan üyelerinin koşullarını iyileştirmek için çalışırken bir yandan da günün koşullarına ve ihtiyaçlarına göre projeleri hayata geçirdiğini söyledi.

Pandemi döneminde özellikle hijyen malzemelerine büyük ihtiyaç duyulduğunu dile getiren Birlik Başkanımız Niyazi Göger, bu ve benzeri çalışmaların artarak devam edeceğini dile getirdi.

 

MASKE, MESAFE, TEMİZLİK VURGUSU

Hijyen konusunda da uyarılarda bulunan Başkanımız Niyazi Göger, özellikle maske, mesafe ve temizlik konularında duyarlı davranılmasını istedi.

Salgının küresel, mücadelenin ulusal olduğunun altını çizen Başkan Niyazi Göger, "Tehlike henüz geçmiş değil. Pandemi nedeniyle alınan tedbirler kapsamında bugün hala bir çok esnafımız işyerlerini erken kapatmak zorunda. Bazı sektörlerde ise hizmetler kısıtlı sunuluyor. Bu sürecin bir an önce sona ermesi, hayatımızın normalleşmesi,  işyerlerimizi eskisi gibi açıp kapatabilmemiz için alınan tedbirlere, özellikle de maske, mesafe ve hijyene önem vermek zorundayız.  Bireysel olarak önlemlerimizi eksiksiz alır, kurallara riayet edersek bu salgından kısa zamanda kurtulur, pandemi öncesi günlere kavuşuruz.  Aksi takdirde sebep olacağımız en küçük ihmal vakaların artmasına ve daha sıkı tedbirlerin almasına sebep olur ki, bu da esnaf ve sanatkarlarımızın işlerini olumuz yönde etkiler. Bu nedenle esnaf ve sanatkarlarımızdan daha dikkatli olmalarını ve kurallara azami uymalarını tavsiye ediyorum" ifadelerini kullandı.

ADANAESOB | Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği | Copyright © 2020