ESNAFLARDA CUMHURİYET BAYRAMI HEYECANI
ADANA ESOB BAŞKANI KAZIM BARIŞIK, CUMHURİYETİMİZİN 86’INCI KURULUŞ YILINI KUTLADI
ESOB BAŞKANI BARIŞIK, ESNAFLARA “EVİNE VE İŞYERİNE BAYRAK AS” ÇAĞRISI YAPTI
BARIŞIK:
“CUMHURİYETİMİZİ İLELEBET YAŞATACAĞIZ”
ADANA – Adana Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (Adana ESOB) ve Adana Şoförler ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Kazım Barışık, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 86’ıncı yıldönümünü kutlarken, esnaf ve sanatkarlara da “Evine ve işyerine bayrak as” çağrısı yaptı.
29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın Adana’da da coşku içinde kutlanması için ESOB olarak gereken hazırlığı yaptıklarını ve Çarşamba gününden itibaren kamu kurum ve kuruluşlara ait binalar ile konutların, cadde ve sokakların, işyeri ve meydanların, tören alanlarının bayraklarla, Atatürk posteri ve fotoğraflarıyla donatılacağını, eğitim ve öğretim kurumlarının süsleneceğine dikkat çeken Başkan Barışık, “Esnaf ve sanatkarlar olarak, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bizlere emanet ettiği Cumhuriyetimizin 86'ncı kuruluş yıldönümünü coşkuyla kutlayacağız. Kutlamalara, tüm esnaf ve sanatkarlarımız ile yakınlarının da katılmasını diliyoruz. Büyük günde tüm vatandaşlarımız gibi duyarlı esnaf ve sanatkarlarımızın da, ev ve işyerlerine bayrak asmalarını istiyoruz”dedi.
Cumhuriyeti kurarken, özgür, mutlu, gelişmiş ve çağdaş bir Türkiye’yi hedef gösteren Atatürk’ün ilk ve devrimlerinin yaşatılması, Türkiye’nin çağdaş uygarlık düzeyine ulaşması için çok çaba sarf etmek gerektiğine işaret eden Barışık, şöyle dedi:
“Toplumumuzun ve özellikle genç nesillerin Atatürk’ü daha iyi anlamasına katkıda bulunmak en önemli görevimiz olmalıdır.Esnaf ve sanatkarlar olarak Cumhuriyetimizi ilelebet yaşatma kararlılığındayız. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Ulu Önder Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyor, bizlere emanet ettiği demokratik ve laik Cumhuriyeti daha ileriye götürme kararlılığımızı bir kez daha ifade ediyor, bu vesileyle vatan toprakları için canını, kanını veren aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyor, tüm vatandaşlarımızın, esnaf ve sanatkarlarımızın Cumhuriyet Bayramı’nı kutluyorum”
|